(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
těstoviny po uhlířsku - pasta carbonara
Potřebné ingredience
na čtyři porce 350 g špaget ze semoliny/tvrdé pšenice, 4 vejce dobrou slaninu,100 g strouhaného sýra typu parmazán, sůl, čerstvě mletý pepř.
Postup přípravy
Ve velkém hrnci plném osolené vody uvařte špagety.
Do mísy rozklepněte čtyři žloutky a promíchejte s nastrouhaným sýrem. Gran Moravia je cenově dostupná a chuťově jemná, takže ani mlsné děti s ní nemají problém. Grana pandano, nějaké pecorino a nebo parmigiano regiano jsou ale ještě zajímavější.
Na pánvi opečte nakrájenou slaninu do křupava, slaninu přidejte k vaječné směsi a v horkém tuku orestujte dozlatova nožem rozdrcené stroužky česneku. Tuk přidejte do mísy k vaječné směsi.
Slijte těstviny a trochu vody od těstovin schovejte. Horké špagety dejte do mísy a začněte intenzivně míchat - vejce se zahřejí na potřebou teplotu, nejsou syrová a spolu se sýrem, který se rozpustí krásně obalí těstoviny. Případně můžete přilít trošku horké vody z těstovin, pokud by se nedařilo obalit všechnu hmotu. Posolte a namelte čerstvý pepř. Na talíři posypejte ještě trochou sýra.
Nic víc tam nedávejte, žádnou smetanu, nenahrazujte tvrdý sýr žádnými náhražkami.
Do mísy rozklepněte čtyři žloutky a promíchejte s nastrouhaným sýrem. Gran Moravia je cenově dostupná a chuťově jemná, takže ani mlsné děti s ní nemají problém. Grana pandano, nějaké pecorino a nebo parmigiano regiano jsou ale ještě zajímavější.
Na pánvi opečte nakrájenou slaninu do křupava, slaninu přidejte k vaječné směsi a v horkém tuku orestujte dozlatova nožem rozdrcené stroužky česneku. Tuk přidejte do mísy k vaječné směsi.
Slijte těstviny a trochu vody od těstovin schovejte. Horké špagety dejte do mísy a začněte intenzivně míchat - vejce se zahřejí na potřebou teplotu, nejsou syrová a spolu se sýrem, který se rozpustí krásně obalí těstoviny. Případně můžete přilít trošku horké vody z těstovin, pokud by se nedařilo obalit všechnu hmotu. Posolte a namelte čerstvý pepř. Na talíři posypejte ještě trochou sýra.
Nic víc tam nedávejte, žádnou smetanu, nenahrazujte tvrdý sýr žádnými náhražkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé